Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мерси за името.

Засега намирам ново за 250лв и от коли взети. Вероятно ще пробвам използвано вече такова, ако не стане ще мисля за нов вариант.
    156 Sportwagon 1.9JTD

Comment

• Този сензор Бош 0281002510 на 2,5 бара ли е?
      Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150ps+gt2256v hybrid

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
        Първо го виж дали работи добре, това е лесно. Но ти трябва и втори човек да пали и гаси двигателя. Цялото струва скъпо като ново, то е комплект. Втора употреба нещо няма, аз също търся
        Аз имам исправна клапа за меко гасене за 8клапанов жтд.Ако някой я иска 50лв.Имам и дебитомер перфектен на 50лв
        Поздрави.
        sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
        ALFA ROMEO 2.0JTS ex
        ALFA ROMEO Crosswagon Q4
        Продавам Алфи на части!

Comment

• Здравейте, предварително се извинявам ако темата ми не е за този раздел, но съм нова във форума и все още не мога да се оправям.
          Проблемът ми е следния : нещо отпред от дясната страна скърца безобразно когато карам колата ( не е от носачите защото ги смених и четирите преди 3-4 месеца с чисто нови и не съм минала повече от 2000 км. ), накладките са ми нови, общо взето всичко е сменено..... но продължава да скърца все едно отваряте ръждясала стара врата но звука е непрестанен и по -странното е , че този звук се появява когато колата е загряла т.е. когато съм я покарала вече 4-5км ....
          Някой имал ли е подобен проблем и може ли да ми подскаже от какво може да е? Карах колата при трима майстори всеки каза различно ... общо взето искат да сменя пак всичко което съм сменила по предницата

Comment

• Залагам на ламаринката на спирачния апарат. Свалете гумата и вижте дали не се е опряла на спирачния диск.
            Last edited by dansguardian; d.m.y г., 14:23.
            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Благодаря за отговора, но това беше първото за което погледнах

Comment

• Първоначално публикувано от Katy Покажи съобщение
                Благодаря за отговора, но това беше първото за което погледнах
                Съвпадение, или не, но имам същите симптоми от около 2 седмици. Първите няколко километра тишина. Като покарам повечко, особено ако пътя е с неравности и се почва. След седмица-две ще се ходи на преглед.

Comment

• Аз ходих и нищо... ако на теб ти дадат по смислен отговор на проблема би ли споделил, а до тогава ще търся и аз

Comment

• Да, въпреки че не е задължително причината да е една и съща, така че е хубаво да се диагностицира правилно според случая.

Comment

• И на мен мо се е случвало да скърцат нови носачи.Трудно се хваща на подемник.Аз си сложих гресьорки на шарнирите вкарах грес и всичко се оправи.
                      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                      Продавам Алфи на части!

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                        Да, въпреки че не е задължително причината да е една и съща, така че е хубаво да се диагностицира правилно според случая.
                        Да така е в това спор няма всичко е индивидуално, но просто да го има като насока...

Comment

• Най-безболезнено и бързо може да проверите шарнирите с масълце.В една спринцовчица и прас в маншона....първо в единия и пробваш,да видиш ще скърца ли.....и така останалите.Спре ли да скърца някой,значи трябва да си се смаже с грес.Това се прави без да се разглабя нищо....в тоя смисъл го казвам.

Хванах,че ми скърца долен десен....инжектирах го,спря...уж да го смазвам като хората с грес,той така си изкара няколко хиляди...докато не дойде време за смяна на четирите носача
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Аз залагам на горни носачи. Здрави са,но скърцат.

-----------
                            Пай сеее ...
                            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Моя(долния) го хванах лесно,защото ми скърцаше и на място.
                              Та нека колегите и колежките опитат и на място какво е положението,има ли го скърцането или не.
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Работата е там, че е трудно за демонстриране. В движение почва да скърца, да кажем, след 10-ина км. Като спра, при слизането от колата се чува леко поскърцване, след това каквото и да правя на място не мога да го чуя повече. И тъпото е, че се появява предимно в горещо време.

Comment

Working...
                                X